22 Nis 2015

Şampuan #3 | Urban Care Çay Ağacı Yağı ve Keratinli Saç Bakım Sampuanı


Herkese yeniden merhaba,

Sıklıkla şampuan değiştiren ve bazılarını kendimce nedenlerle yeniden alıp bazılarını kullanmış olmak için kullanıyorum. Bugün anlatacağım şampuanı bir daha alıp almayacağıma henüz karar veremedim. Sanırım yazımı yazarken artılarını eksilerini bir araya toplayıp ona göre karar vereceğim.

Bugün makyaj bloglarında ve instagramda sıklıkla gördüğüm ve bir alışverişimde son anda göz aşinalığı olduğundan fiyatını da uygun bularak sepete attığım bir şampuandan bahsedeceğim.



Hayatımda okuduğum en uzun isimli şampuanlardan biri. Tam adını yazıyorum; Urban Care Natural's Tea Tree Oil (Çay Ağacı Yağı) ve Keratin İçeren Arındırıcı ve Kepek Önleyici Saç Bakım Şampuanı. Ohh bitti. Ezberden yazarım dedim ama tekrar ürüne bakmak zorunda kaldım itiraf ediyorum.

Bu şampuanın eksilerinden başlamak istiyorum önce, bana göre kokusu bitkisel ilaç gibi kokuyor. Yolunuz Gratis'e ya da Watsons'a düşerse aklınıza ben geleyim ve koklayın. Ben ki hindistan cevizleri, vanilyalar egzotik kokular eşliğinde duş almayı severim. Kokusu hiiç benlik değil. Bir diğer eksisi serinin hem kepekli hem yağlı saçlara yönelik olması. Çay ağacı özü her zaman yağlı cilt, yağlı saç için kullanılır ben de arkasını okumadan hatta ilk defa kokusuna bakmadan bu 
yağlı saç içindir deyip attım sepete. Küçüklükten beri hep şöyle denildiğini duyarım "kepekli saçın yoksa kepekli saçlar için şampuan kullanıyorsan saçın kepek yapar" ?? Bu korkuyla kullanıyorum aslında bu şampuanı ancak seyahatlerde yanımda getirdiğim için ayda 1 hafta kullanıyorum desek daha doğru. Düzenli kullandığım bir şampuan değil.


Artılarına gelecek olursak;

Markayı çok seviyorum. Argan yağlı saç bakım spreyi favorim. Yağı da aklımda. Yenı çıkardıkları shakeNrepair köpüğü de sevdim.

Şampuanın temizleme özelliği muazzam. Eğer evdeysem bu aralar bir dolu bir boş saçımı yıkıyorum. O zaman aralığında saclarımın yağını tek şampuanda mükemmel temizledi ve benim temizlikten anladığım durularken saçtan çıkan gıcır gıcır sesi çıkarttı o bana yeter. Şampuanın bir diğer vaadi ise yağlandırmayı geciktirmesi. Bence bu konuda başarılı bir şampuan çünkü benim saçlarım sabahtan aksama yağlanır, bu şampuanı kullandığım süre zarfında ertesi gün yanımda kuru şampuan olursa akşamı cıkaracağını düşünüyorum. 

Paraben içermiyor.Fiyatı ortalama ne çok pahalı ne çok ucuz. Zaten bi tarz markaların ürünlerini indirimsiz almam. Ürün 250 ml.


Markanın bana göre en güzel özelliği hayvanlar üzerinde deney yapmıyor oluşu ve üzerinde bunu kanıtlayan Tavşan simgesi. 

Şansıma elimde Urban Care şampuan, saç kremi ve maske çeşitlerinin bazılarının testerları var. Urban Care'den ürün almadan önce fikir olması için önce onları kullanacağım.

Benim şampuanlarla ilgili genel olarak sıkıntım yoktur. Bunu her zaman söylüyorum. Saçlarım kolay temizlenir ve bence çok sorunlu değiller. Kaliteli şampuan kullanmaya özen gösteriyorum. Ancak benim için şampuanda önceliklerden biri koku. Denemeyi en çok istediğim ürünlerden biri de Lush'ın Big şampuanı. Bu şampuanı onun yerine koyabilirşm. Bu kadar derinlemesine temizleyen bir şampuanla daha önce karşılaşmamıştım. Bnedeki etkisi muazzam. Haftada bir kez derşnlemesine temizlik istediğim zamanlarda kullanarak bu şampuanın etkilerinden vazgeçmek istemiyorum. Koku olayı da bu şekilde daha tahammül edilebilir bir hal alır benim için. Ancak kokusu dışında markayı, politikasını, içeriğini ve ürün skalasını çok beğeniyorum. Kokusuna mağazada bakın eğer severseniz, şampuandan siz de çok memnun kalırsınız. Benim gibi beğenmezseniz de siz de haftalık olarak kullanarak saç temizliğinizi maksimuma çıkarabilirsiniz.



4 yorum:

  1. ben de arada severek kullanıyorum bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitirene kadar kokusundan usanıcam sanırım araya başka şampuanlarda kullanarak, derinlemesine temizlik adına haftada 1 2 kullanmak en iyisi sanırım :)

      Sil
  2. çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...