26 Eki 2015

Cilt Bakımı #10 | Pure Beauty Güneş Kremi SPF 30 PA++

Herkese yeniden merhaba,

Cİlt bakım rutinimdeki bazı değişen ürünleri detaylarıyla anlatacağım 3 gün sizi bekliyor olacak.

Cilt bakımında tamamiyle değişiklik yapmak çok sağlıklı değil, şampuanlarda da durum bu şekildeymiş, oysa biz her zaman cildimiz saçımız alışmasın diye bittikçe ürün değiştirmiyor muyuz? Kendi adıma hal böyleyken biraz daha temkinli olmaya başladım. Özellikle Şampuanda macera aramıyorum artık, tonlarca para döküp çokta memnun kalmadığım bir sürü ürün denedim, yorumladım. Ama artık 2 favorim ve 1 arındırıcı şampuanım var bu döngüyü bozmadan devam etmek istiyorum.

Cilt bakımında da bunu yapmak istiyorum ama henüz aradıklarımın tamamını bulabilmiş değilim aklımda oturanlar evet bittikçe bu ürünlerden devam edeceğim macera aramaya gerek yok dediklerim var ancak, indirimde buldukça farklı alternatifler denediklerim ve değiştirdiğimde cildimin reaksiyon göstermediği ürünlerde var. Cilt bakımında Saç bakımı kadar net değilim henüz. Kısa zaman sonra banyo rutinim gelecek orda favori şampuanlarımdan da bahsedeceğim. Şu an elimde kalmadığı için yazımı bekletiyorum. 

Şimdi gelelim konumuza;



En son burada yazısını yazdığım aslında memnun da olduğum güneş kremimi kullanıyordum. Küçük gibi görünse de sadece yüzüme ve boynuma kullandığım için ve gündüz kremi yerine kullandığım için bitmek bilmedi. Hal böyle olunca da son kullanma tarihi yaklaştı ve yapısı değişti çok fazla ağırlaştı, cildim kabul etmemeye başladı ve sürdüğüm anda sanki yüzüme 1 haftadır su değmemişcesine yağlı bir his uyandırdı. Bu olaylar yaz dönemi sonuna doğru olunca güneş kremleri raflardan kalktı ve yenisini alamadım. Watsons'tayken hiç adetim olmadığı halde güneş kremi aradığımı ve ağırlık yapmayacak hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir ürün aradığımı söyledim. Bana hemen bu ürünü gösterdiler. Orda denediğimde elimin üzerinde o kadar kolay emildi ki nasıl kasaya gittim bilmiyorum, o an yapısına bayıldım. 


Ertesi gün Cilt bakım rutinimde kullandım, elde bu kadar kolay emilen krem, yüzde kalıp gibi. Yanlış anlatmayayım aslında yapısı çok yoğun yağlı gibi kremler vardır hani, hemen emilmez üzerinden biraz geçmeniz gerekir ve her yere dağılmaz öyle bir krem. İlk kullanımda gözüm o kadar korktu ki kesin öğleye kalmadan cildim parıl parıl parlayacak yağlı histen ağırlaşacak dedim. Akşama kadar o kadar normal kaldı ki bir an yeni bir krem kullandığımı unuttum.

Ben krem kullanırken avucuma küçük bir miktar alırım kremi elimde ısıtırım sonra yüzüme gelişi güzel sürerim, böyle alışmışım. Ama bu kremi elime aldım ve elimde kaldı yüzüme transfer olmayı bırakın elimde ürün kalmadı. Kolay emiliyor gibi görünüyordu, yüzümde durum bu şekilde olmadı. Yapısı çok ilginç gerçekten, fotoğrafa bakınca daha iyi anlayacaksınız ne demek istediğimi. 




Yeni öğrendiğim bir bilgiyi daha paylaşmak istiyorum. Dikkat ettiyseniz başlıkta da belirttiğim gibi güneş kremlerinin üzerinde yazılmasına alışık olduğumuz SPF yazısınız dışında bir de PA yazısı var. Peki PA ne demek?

SPF bizi UVB ışınlarına karşı koruyor. Ne kadar yüksek o kadar iyi diyoruz ancak uzmanlardan duyduğuma göre yüz için en iyi koruma SPF 30 'muş. 

PA ise bizi UVA ışınlarına karşı koruyor; uzun zamanlı güneş zararına ve deri yaşlanmasına neden olan UVA ışınlarına karşı koruma demek. PA ifadesinin ne kadar güçlü olduğu + ile gösteriliyor. En fazla koruma +++, Pure Beauty güneş kreminde PA koruması ++.


Ürün çok şık altın yansımalı bir kutuda ama ne yaptıysam doğru açıyı bulamadım ve kutuyu istediğim gibi çekemedim. Üzerindeki etiketini de paylaşmak istedim. Alkol ve paraben içermiyor. Kore'de üretilmiş.

Kokusundan hiç bahsetmedim. Normal güneş kremlerinden alışkın olduğumuz kokudan çok daha güzel. 

Ürünü %30 indirimli 23,90 liraya aldığımı hatırlıyorum. Önce diğer kremlere göre biraz daha pahalı gibi geldi ancak 90 gr olduğunu farkedince çok uygun olduğunu anladım.

Cildi çok hassas özellikle Roaccutane tedavisi görenlerin kullanmasını önermiyorum. İyice hassaslaşan cildinize emilecek diye daha çok yoracağınız bir krem. Cildi hassas olmayanlar biraz zorlanır ama içeriğinde PA++ olduğu için biraz çekilir olduğunu düşünüyorum. Zamanla daha kolay uyguluyorsunuz. Bu kremi az kullanmamak önemli, yüzünüze minik minik kremden alıp öyle uygulamak çok daha mantıklı. Kremin tek zorluğu bu. İçeriğinde PA bulunan deney yapmayan başka bir markanın ürününü bulursam onu da deneyebilirim. 

Pure Beauty Hayvanlar üzerinde deney yapmadığı gibi ecocert sertifikalı bir marka. Pure Beauty markasını sadece Watsons'larda bulabilirsiniz. 

Biraz uzun oldu ama her şeyi anlatmak istedim, umarım atladığım bir özelliği kalmamıştır. 

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. 

Yazılarımdan haberdar olmak için bloguma ABONE olabilirsiniz.

Snapchat/Twitter/İnstagram: bakimgunlugu

Sevgiler!

2 yorum:

  1. güzel bir krem ama yüzümde müthiş parlama yapıyor makyaj altına hiç kullanamıyorum :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa aa gerçekten mi:/ benimde T ve çene bölgem akşama doğru iyice yağlanmaya başlıyor bu kremle ama yağ emici kontrol mendiliyle hallediyorum:)

      Sil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...