15 Eki 2015

Bitenler #11 | Ağustos-Eylül

Herkese yeniden merhaba;

Hiç adetim olmadığı halde 2 aylık bitenlerimi 3. ayın ortasında yayınlıyorum. Son 2 aydır çok sık şehir dışına çıktığım için büyük boy olanların fotoğraflarını bulunduğum yerde çekip orda atmak zorunda kaldım ama taşıyabildiklerimi burdaki bitenler çantamda biriktirmeye devam ettim.Bu nedenle farklı fonda fotoğraf görebilirsiniz, şaşırmayınız. Bundan sonra uzun soluklu bitenler yazısı yazmayacağım dedim ancak arada böyle aksaklıklarda olabiliyormuş. Fotoğrafları 1 hafta öncesinden çektim ancak haftaiçi o kadar çok yoruluyorum ki utanmasam saat 7 de uyuyacağım. 

Bu kadar uzun bir girizgahtan sonra asıl konumuz olan bitenlere gelebiliriz.


Her zamanki gibi cilt bakımla başlıyorum.

Uzun zamandır hem tonik hem de göz ve cilt makyajımı temizlemek için Bioderma Sensibio H2O kullanıyorum. Misel solüsyonlar arasında herkes gibi benim de favorim Biodermaydı ta ki Cyrene misel solüsyonla tanışana kadar. Biodermayı ne kadar çok sevdiğim ve Garnier kusursuz makyaj temizleyiciyle kıyasladığım yazım burada. Çok yakında Cyrene misel solüsyonun inceleme yazım blogumda olacak. Hayvan deneyleri konusunda benim gibi hassas olanlar için; Bioderma markası hayvan deneyleri yapmayan ancak Çin'de satışı olan bir marka. Biodermanın yaptığı 2 çekilişi kazandığım için elimde ciddi bir bioderma stoğu vardı. Elimdekiler bittikten sonra sadece Cyrene'le devam edeceğim.

Eve geldiğimde makyaj yapmış ya da yapmamış olayım dışardaki havadan kirlenen cildimi önce mise solüsyonla silip arkasına gül suyu kullanmayı alışkanlık haline getirdim. Gülizar marka gül suyunu da Ramazan ayında A-101'lere geldiği zaman sadece 1,5 liraya almıştım. Tek kötü yanı açıldıktan 3 ay içinde tüketilmesi gerektiğiydi. Bu zaman zarfında fix+ yapmış ve bu şekilde de tüketmiştim, çok az bir kısmını güvenemediğim için dökmek zorunda kaldım. Tekrar gelse tekrar alırım.

Makyaj temizleme rutinimin demir başı olan Dalin'le devam edelim. Gözlerimi Dalinle nazikçe ovalayarak temizliyorum kalıntıları misel solüsyonla temizliyorum. Böylece gözlerde oluşabilecek olası iltihabında önüne geçiyorum. Göz doktorları havuza giren erkeklerin dahi kullanmasını öneriyor.


Pamuk konusunda pek seçici olduğum söylenemez. Bir tek pamuk stoklama huyum yok, indirim beklemiyorum çünkü eskisi gibi indirimler olmuyor. Markette ya da gittiğim yerde uygun fiyatlı bulursam alıyorum artık. Bu konuyu takıntı haline getirenleri de anlamıyorum. Geçtiğimiz 2 ayda 2 70 li Apaks (Bim) ve 120 li Lilibe (Rossmann) pamuk bitirdim. Benim için pek bir farkları yok.

Vichy Termal su; Termal su kullanmak pek adetim değildi. Yaz sıcaklarında termal sularını yanlarında taşıyıp ferahlayan insanlardan olamadan nedense. Sadece kaşıntım olduğunda bazen kanayacak düzeye geldiği için, kaşımadan direk termal su kullanıyorum; kaşıntıyı ve varsa kızarıklığı anında alıyor. Bu nedenle severek kullandım. Vichy deney yaptığı için Rossmann'ın kendi markası olan Rival De Loop Termal Suyu aldım, fiyatı çok uygun ve aynı işi görüyor. Tavsiye ederim.

Himalaya deneme boyu yüz temizleme jelinden 3 tane bitirdim sanırım, indirimde bulursam alacağım diyordum köpüğünü indirimde bulunca daha cazip geldi onu da deneyeceğim. Himalaya markası hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.

Nuxe krem temizleyiciye bayıldım resmen! Tam bir kış temizleyicisi, cildi hiç yormuyor çok güzel temizliyor. Fiyatı ortalamanın üzerinde ama Çin'de satıldığını öğrenince almaktan vazgeçtim.

Dirty Works Göz Kreminden 2 tüp bitirdim. Aslında memnunum ama yaş biraz ilerliyor ve artık yeterli gelmeyecek diye düşünüyorum. Himalaya markasına geçtim. Bakalım memnun kalacak mıyım. 20'li yaşların başındaysanız önerebileceğim uygun fiyatlı deney yapmayan bir markanın ürünü. Detaylı yazısı burada.

Cettua Yağ Emici kontrol mendilleri; İhtiyaç çantamın demirbaşlarından kullanımı çok pratik yazısını buradan okuyabilirsiniz.


2 ayda biten kremlerim bu şekilde.

Azzaro krem aslında bir otel eşantiyonu ama o kadar güzel bir yapısı ve kokusu var ki tam boyu olsa alırım yani.

Nea soft meyve özlü el kremi Bim'lerde satılıyor. Arko Nem'in şeftalili el kremine ne kadar da benziyor dedim kullanırken. Arkasını bir okudum, Bim adına Eyvap üretiyormuş. Yapısı ve kokusu birebir aynı. Nea Soft'un fiyatı 2,75 lira olmalı Arka Nem ise 5 liraya yakın. Sadece ambalajı farklı ürün aynı.

Rebul Zeytinyağlı El ve Vücut Losyonu, yapısı tam bir yaz nemlendirici kıvamında. Yapış yapış yapmadan çok güzel nemlendirdi. Bir daha görürsem mutlaka alırım.

Scholl Onarıcı Ayak Kremi, Kremin yapısı yoğun ve güzeldi. Onarıcı etkisi de fena değildi. Scholl Reckitt Benckiser firmasının bir ürünü olduğu için deney yapan kısma giriyor ürünleriyle cekiliş kazanmam vasıtasıyla tanışmıştım. Memnun kaldıklarım var fakat devamını almayacağım.

Nuxe Reve de Miel el kremine de bayıldım! Kokusu yapısı bir harikaydı ama markanın Çinde satılmasını öğrenmem tam bir hayal kırıklığı.


Hobby Spa Duş jelini Palmolive Thermal Spa'ya muadil gösterebilirim. Kokusu aynı ama yapı olarak Hobby Spa daha akışkan, peeling taneleri yok ve köpüğü maviye boyuyor. Detaylı yazısı burada.

Dr. Wolff Plantur 21 Saç Toniği; Yengem'in Almanya'dan getirdiği bir ürün. Deney yapıp yapmadıkları hakkında bir bilgi bulamadım ama Alman malı olduğu için yaptıklarını düşünmüyorum. Tekrar olsa severek kullanırdım.

Watsons Bira Özlü Saç Maskesi; ne kadar sevdiğimi dağlara taşlara yazdım artık, o kadar seviyorum! Detaylı yazısı burada.

Cyrene saç maskesi; Bu maskenin testerını defalarca kez kullanıp, çok beğenip sizle paylaşmak adına bloga yazısını yazmıştım ki, Cyrene'ın Searane kutusundan tam boyu çıktı.Detaylı yazısı burada.

Nashi Argan Yağlı Saç Maskesi; Kokusu parfüm olsa düşünmeden alırım, o kadr mükemmel bir koku. Yapısı saça verdiği his tartışmaya açık olamayacak kadar güzel. Ama fiyatı biraz uçuk. Bir gün daha iyi bir işim olursa alacağım ürünlerin başını çekiyor şimdilik. Detaylı yazısı burada.


Watsons'ın günlük pedlerinden çok memnunum, sürekli alıyorum.

Stick Roll-on'da Almanyadan geldi. Bitmeyen roll-on yapmışlar. Son kullanma tarihi geçti korkusuyla bitenler çantama atmıştım. Ama şimdi baktım da kokusu fena değil az da kalmış. Çöpe göndermeye gönlüm razı olmadı. Geri yerine koydum. Bittiğinde atacağım.

Perlodent hassas dişler için diş macunu. Rossmann ürünlerini genelde severim ama bundan pek memnun kalmadım. Tadını da verdiği hissi de sevemedim bu sefer. Belki de uzun zamandır çantamdaydı yapısı değişti ondan da olabilir.

Himalaya Mint Fresh Diş Macunu; Bu macunu başta o kadar sevdim ki inanamadım verdiği hisse ama daha sonra ürüne alıştım ve o hissi kaybettim. Bende bu üründen indirimde alıp, haftada 1-2 kullanmaya karar verdim. Detaylı yazısı burada.


Baya önceden elimde olan Blistex Med Plus'ı kullanıp bitirdim. Kokusu burun açıyor, yapısı dudakları yakıyor ve tadı şekerli. Bu üçlünün bir araya gelmesi çok enterasan değil mi? Herkesin öve öve bitiremediği bu lip balmı ben o kadar da sevemedim. Neyse ki sevemedim zaten Blistex deney yapan bir firma.

Kalyon Tırnak ve Tırnak Eti Peelingi; Manikür rutinimin olmazsa olmazı. Daha önce ne yapıyormuşum dedirtti bana. Hemen yenisi açıldı bile. Nasıl kullandığımı yazdığım yazım burada. Kalyon hayvanlar üzerinde deney yapmadığı gibi kendini geliştiren bir Türk markası.

Watsons Vanilyalı Lip Balm; 2 yıl önce Watsons yılbaşı koleksiyonundan aldığım 3'lünün sonuncusuna geldik. İtiraf etmeliyim ki sonuncuyu yapısı artık değişmeye başladığı için vazelin niyetine kullandım bu yönüyle de çok memnun kaldım. Detaylı yazısı burada.

Wet'n'Wild CoverAll Concealer; İlk concealer'ım, ilk gözağrım. Yapısı tam benlik. Yenisini açtım bile. Detaylı yazım burada.

Gratis kağıt törpüleri çok seviyorum. Bu törpüyü de haddinden fazla kullandım artık miladı doldu. Renk renk yenilerini aldım, birini açtım bile.

Benri ve Lilibe Makyaj düzeltme çubukları hangi marka olduğunun önemi olmayan bir makyaj yardımcısı. Buradan okuyabileceğiniz Aliexpress alışverişimde aldığım akrilik düzenliyicime düzeltme çubuklarını doldurunca kutular bitenler çantasına gitti. 


Getiremediğim ama instagramdan paylaştığım 2 ürün daha. Bira özlü şampuan açık ara en en en sevdiğim ve en güzel kokan şampuan bundan sonra macera aramamaya karar verdim. Dalan d'Olive'le dönüşümlü kullanacağım. Detaylı yazım burada. Watsons marka ürünler hayvan deneyleri yapmıyor.

Creightons duş jellerini seviyorum Vanilyalı duş jelinin detaylı yazısını burada yazmıştım. Sırayla Mango, Lime'ı da kullanıp bitirdim. Seriden çok memnun giderken en sona Hindistan cevizliyi sakladım ki. Henüz bitmedi ama tam bir hayal kırıklığı oldu. 

Bu fotoğrafta görev değişikliğini temsil ediyor.

Temmuz bitenlerimse -> burada.

Yazılarımdan haberdar olmak için bloguma ABONE olabilirsiniz.

Snapchat/Twitter/İnstagram: bakimgunlugu

Okuduğunuz için teşekkür ederim!

Sevgiler.

6 yorum:

  1. baya ürün bitmiş tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir ürün bitirme canavarıyım:))) Teşekkürler :*

      Sil
  2. Ne güzel şeyler bitirmişsin :)

    YanıtlaSil
  3. Sabah sabah tam da okuyacak bir şeyler aradığımda ne de iyi geldi yazın bana... Yerine doldurduklarını güzel günlerde kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim o zaman :* çok teşekkür ederiim :)))

      Sil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...