28 Şub 2014

Cilt Bakımı #1 | Bioderma Sensibio H2O - Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu Karşılaştırması

Merhabalar;
Yine upuzun başlıklı bir yazıyla karşınızdayım.
Üzerine çok konuşuldu, çokça yazıldı çizildi; bir de ben yazayım, belki benim yorumlarımı görmek istersiniz diyerek,
biraz geç olsa da fırsatını bulduğum an yazıyorum emin olun:)

İki ürünü de kullanırken unutmamak adına kısa kısa notlar aldım. Her yönüyle karşılaştırıp artıları eksileri nelermiş bir bakalım.




Öncelikle ulaşılabilirlik; Bu en önemli kıstaslardan biri aslında. Biodermamı ilk defa turuncu kasa dan güzel bir indirimle edinmiştim. Çokta memnun kaldım açıkcası paketleme, hız gayet iyiydi. Turuncu kasa dışında online eczane sitelerinden ve dermokozmetik reyonu olan eczanelerden temin edilebilir bir ürün. Garnier kusursuz makyaj temizleme suyunu ise watsons, rossmann ve gratislerde bulabilirsiniz. Çıktığı gibi indirime giren bir ürün olduğu için bir hayli ilgi gördü.



Fiyat; Bioderma indirimsiz, kampanyasız alırsanız ciddi pahalı bir ürün, 59-60 lira civarı bir fiyatı var.Önceden stok yapılması ve işimizi sağlama almamız gereken bir fiyatı var. 1+1 olduğunda bile biraz düşünülebilir. Garnier normal fiyatı 16,90 lira, Çıkar çıkmaz 11,9 a düştü ve dediğim gibi baya bir ilgi gördü.

Ambalaj; Biodermanın klasik şisesini ben çok seviyorum, çok büyük olduğu için kısıtlı alanlara sığmasa da gözümün önünde olması hoşuma gidiyor. 100, 250, 500 ml olmak üzere 3 boyutu vardı, ailenin devasa, pompalı şişesiyle 1 lt lik üyesi olan bioderma da ülkemize geldi. Garnier, Biodermaya göre; daha ince uzun bir ambalaja sahip. Daha kolay muhafaza edilebilir. 400 ml'lik tek boyutu var. 

Kullanımı ve bıraktığı etkiler;
Özellikle göz makyajı temizliğimde bu zamana kadar hep kremsi makyaj temizliyicileri kullanan biri olarak Bioderma gibi misel solüsyon bir ürünü almak benim için büyük riskti. Aldığım sıralarda sadece 500 ml de indirim olması dolayısıyla ilk seferden 500 ml'le başladım. İyi ki de öyle başlamışım. Benim bütün yargılarımı kıran ürün Bioderma Sensibio H2O dur. 

Göz makyajımda fardan, eyelinera rimele kadar herşey olduğunda bile zorlanmadan tek seferde büyük bir çoğunluğunu çıkarıyor.Öncelikle 20-30 sn kadar gözümün üzerinde hava almayacak şekilde bastırmadan bekletiyorum. sildikten sonra zaten büyük bir kısmı pamukta kalıyor. Kirli kısımla gözümün üzerinden tekrar geçsem bile cildime tekrar siyahlık bulaştırmıyor. Krem ürünler gözüme çokça kaçar ve her zaman gözlerimin içi kızarırdı. Bu duruma o kadar alışmıştım ki bana hiç tuhaf gelmiyordu. Biodermayı ilk denememi hatırlıyorum da bunca zaman boşuna acı çektiğime hayıflanmıştım. Gözümde herhangi bir batma, kızarıklık yaratmadı ve cildimde iritasyona neden olmadı. Cilt bakım serimi değiştirirken toniğim olmadığını farkettıiğimde biodermayı tonik olarak denemiştim ve iyi ki de denemişim şimdi iki amaç için tek ürün kullanıyorum.

Biodermayı hem makyaj temizliğinde, hem tonik olarak, hem de o gün makyaj yapayım yapmayayım eve gelir gelmez bioderma üzerine gül suyu kullanıp akşam uyumadan önce cilt bakım rutinimi uyguluyorum.

Garnieri yorumlamak için 4 gün kadar üst üste kullandım. Emin olana kadar kullanmayı bırakmadım. Ancak 4 gün sonunda biodermaya dönüp farkı görünce 4 gün boşuna acı çektiğimi anladım :( Garnier bana bioderma kadar mükemmel gelmedi, aralarında ciddi fark var bana göre. Garnier de makyajımı güzel çıkarıyor, ancak nereye değse pamuktaki siyahlığı oraya bırakıyor. Bu da ürünü iyi çözmediğini belli ediyor. Gözümde kızarıklığa ve batmaya neden oldu. Tonik olarakta çok başarılı bulmadım.

İçerikleri benzer; 



Ayrıca Bioderma markası hayvanlar üzerinde test edilmiyor ancak Çin'de satış yaptıkları için listelerden çıktılar. Çin piyasasındaki ürünleri artık almıyorum. 

Garnier markası zaten deney yapıyor.

Benim garnier ve biodermayla ilgili görüşlerim bunlar. Umarım fikir  
verebilmişimdir. 

7 yorum:

  1. Adsız2/28/2014

    iyi bunu bilmek iyi oldu biodermayı garnier ve loreal çıkmadan azıck once aldııgım ıcın hayıflanıyordm ama oyle digilmiş pacayı kurtardık gen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. loreali henüz denemedim, ama uygun fiyatlı olduğunu biliyorum ama çok memnun olanı duymadım yani hiç biri bir bioderma değil benim gözümde :)

      Sil
  2. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. İkisinden birini edinmeyi düşünüyordum. Önerinizi dikkate alacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook teşekkür ederiim :) umarım memnun kalırsınız :))

      Sil
  3. Cok faydalı oldu henüz biodermanin h2o suyla tanımamıştım, stokları eritince mutlaka alicam. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim böyle düşündüğünüz, güvendiğiniz için :))) umarım sizde benim kadar memnun kalırsınız:)

      Sil
  4. Bugün Watsons' ta elime aldım şişeyi, kasaya yöneldim. Bir an istek mi ihtiyaç mı olduğunu düşündüm. Cevabım " Hiçbiri! " idi. Tek hissettiğim duygu " merak" oldu. Tekrar reyona bıraktım ve biraz daha bekleme kararı aldım. Şimdi şu satırlarını iç sesime ve sana müteşekkir bir şekilde okudum. Haydi bakalım, darısı yine mutlu sonla bitecek diğer merak sendromlarımın başına... :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...