16 Oca 2017

Nasıl Yapılır? #2 | Ağız Bakımı

Herkese yeniden merhaba;

Hepimizin kendimizi iyi hissetme nedenleri ve bunun için yaptıkları vardır. Kimi makyaj yapar, kimi alışveriş, kimi için saatlerini verdiği bakım, kimi içinse bir 
kahve.

Sizinki de bunlardan biri değil mi? Kendimizi iyi hissettiğimiz sürece vücudumuzla barışık ve mutlu oluruz. 




Benim kendimi kötü hissetme nedenim bazen ağzımın içindeki kötü tat olabiliyor. Her zaman mükemmel naneli ve ferah kokan nefesimiz olamıyor maalesef. Ancak her an kendimizi böyle hissetsek bu bir rutine dönüşse çok güzel olmaz mı?

Benim ağız bakımla ilgili kullandığım ürünler aslında diş hekimimin tavsiyesi üzerine edindiğim ürünler. Dişçiler hepimizin korkulu rüyası evet! Bunu maalesef ki değiştiremiyoruz, gitmeden de oluyor ne kadar geciktirirsek sonuç o kadar kötü oluyor. En basiti hangimiz 6 ayda bir kontrole gidiyor?

Hal böyle olunca daha iyi bakım şart! Küçük değişikliklerle daha az dişçi yolu tutmak fena olmuyor. Peki bunlar neler?


Sabah akşam dişlerimizi fırçalamalıyız ilk defa benden duydunuz bu bilgiyi değil mi!? Hekimler bu konuda ayrılıyorlar kimi yemek yedikten hemen sonra diş fırçalamak gerekir derken, kimi de sabah mümkünse öğle ve akşam fırçalamak yeterlidir diyor.

En önemlisi diş fırçası; ne yumuşak ne sert orta yumuşaklık ideal. 3 ayda bir zaten atıyoruz. Benim kullanıp çok memnun kaldıklarım curaprox ultra soft modelleri basit ama eğlenceli renkleri var, Tepe markasını da aldım ama henüz denemedim, diş hekimleri hassas dişlere sahip olanlar için Tepe ve Curaprox'u öneriyor. Diş fırçalamakla ilgili herkesin yaptığı ve niyeyse bir türlü değiştirmediği yanlış dişleri sağa sola fırçalamak. Hiç bir işe yaramıyor arkadaşlar yapmayın. Yukarı aşağı fırçalamak aralardaki yemek kalıntılarını da bir ölçüde engelliyor ve diş minemize zarar vermiyor.

Basitçe hekim ağzından duydularımı anlatıyorum.32 diş güldük ve fırçayı yukarı aşağı hareketlerle kullandık, sağ sol yanaklara da girip aynı işlemi azı dişlerimizde de tekrarladık. Ağzımızı açtık ve yanak kısmındakı dişleri fırçayı yukarı tutacak şekilde her birini ayrı ayrı içten ve dıştan fırçaladık. Yüzeyine sağ sol hareket ettirdik. En arka dişlerin en köşelerini unutmuyoruz! Genelde unutulan oldukları için çürümeye yüz tutarlar. Her birini temizlediğimize emin olduktan sonra ağzımızdakini tükürüp biraz bekliyoruz, çalkalamıyoruz. Diş macununuzu verdiği hisse alışıp etkisini değişmemesi için düzenli olarak değiştirmelisiniz. 

Özellikle birbirine çok yakın dişleriniz varsa benim gibi yanında diş ipi taşırsınız. Çünkü arasında bişi olduğunu bilmek bile başka bir şey düşünememeye yol açar.




2 güne bir mümkünse akşam ve mumlu diş ipiyle bütün diş aralarımızı etkili bir şekilde temizliyoruz. Diş arasına girip bir dişe yaslanarak ipi çıkarıyoruz, sonra aynı 2 diş arasına girip diğer dişe yaslanarak ipi çıkarıyoruz. Bu işlemi tüm diş aralarına uyguluyoruz. Sonrasında ihtiyaç olduğunda tek kullanımlık diş ipleri yardımınıza koşuyor, Evde kullanım için Watsons'ın kutudaki açık tekli ipleri çok kullanışlı, Aynı diş ipinin tek tek paketlisi çantada taşımak için mükemmel. Benim favori diş ipim perlodent naneli ve mumlu diş ipidir, yazısını henüz yazmamış olmam ilginç yazana kadar, önermediğim burada, olabilir dediğim diş ipi ise burada.



Dişlerimizi temizledik, arındırdık sıra geldi gargaraya. Çok yoğun ağız çalkama suları kullanmayı seviyorsanız bu konuda tercih çok. Ancak ben orta seviyeli bir ürün kullanmayı tercih ediyorum. Bunun için kaçıncı şişem olduğunu hatırlamadığım sadece Gratislerde bulabileceğiniz perfect purity markasının bahçe naneli olanını kullanıyorum, tadını ve bıraktığı hissi çok seviyorum. Dişleriniz benim gibi hassassa ya da yakın zamanda işlem görmüşse 2 ay kullanıp 20 gün ara vermeniz öneriliyor. Böyle bir sorununuz yoksa 3 ay kullanıp 1 ay ara vermelisiniz. Bu konuda da diş hekimleri ayrılıyor, kimisi pazarlama taktiği olduğunu savunurken kimisi gerekli bir işlem olduğunu düşünüyor. Ağız kokusunu belirli bir dereceye kadar bu şekilde önleyebilirsiniz. Bu kadar işlem yaptınız hala koku sorununuz varsa diş macununuzu değiştirmeyi ve dilinizi fırçalamayı deneyin, koku çok büyük ölçüde azalacaktır. En uygun fiyatlı ve ağzınızı az yakan gargara önerim burada.


Dil için çıkan yeni ürünler dikkatimi çekmeye başladı. Dil macunu ve Dil fırçası. Dil macununun gerekli olduğunu düşünmüyorum ama çok çok uygun fiyatlara Rossmann'larda bulabileceğiniz detaylı yazısını ismine tıklayınca okuyabileceğiniz Perlodent dil fırçası'nı tavsiye ederim. Koku problemim çok yok ama olan kokunun %80 sebebi dil temizliğini yapmamaktan kaynaklanıyor, dil macunu ve fırçasını duyana kadar dili temizleme yöntemim o an kullandığım diş fırçasının arkası dil ve yanak temizleme özelliğine sahip ise kullanıyordum, onun dışında yaptığım özel bir temizlik yoktu. 

Evde rutin olarak yaptıklarım bunlar, dışarda rahatsız olduğumda dişlerimi fırçalarım ve ihtiyacım olduğunda diş ipi kullanırım o kadar. Mutlaka yanınızda seyahat boyu diş macunu ve her zaman kullandığınız diş fırçanızdan bulundurun derim, tek kullanımlık diş ipi ve normal diş ipi de olmazsa olmazım.

Beyazlatma yöntemlerini sağlıklı bulmuyorum. Ayrıca diş hastalıkları da genetiktir. Ne kadar iyi bakarsanız bakın, dişlerinizin çürümesine engel olamayabilirsiniz ya da ağız bakımıyla uzaktan yakından alakası olmayan biri sırf genetiğinde dişleri güzel diye sizden güzel dişlere sahip olabilir. 

Ağız bakımıyla ilgili benim bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar, Sizinde önerileriniz ya da benden farklı olarak yaptıklarınız varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim. 


Beni; Snapchat | Instagram | Twitter hesaplarında 'bakimgunlugu' adıyla bulabilirsiniz.

Yazılarımdan haberdar olmak için bloguma Abone olmayı unutmayın, 


Sevgiler. 



2 yorum:

  1. dil fırçam yok ama geri kalan her şey var ve düzenli yapıyorum ağız bakımı çok çok önemli benim için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dil fırçası benim için de çok yeni 😌 Ama ciddi faydalarını gördüm, en uygun fiyatlısı Rossmann 'da 😇

      Sil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...