3 Şub 2015

Ürünlerimizin Son Kullanma Tarihini Nasıl Öğrenebiliriz? | Ben neler attım?

Herkese yeniden merhaba;
Bugün son kullanma tarihi geçmiş ürünlerimizi atıyoruz!
Peki ürünlerimizin son kullanma tarihi ne zaman geçmiş ya da son kullanma tarihine ne kadar zaman var nerden öğrenebiliriz?
İşte o sorunun cevabı.

checkcosmetic.net ürünlerinizin üretim tarihlerini, kaç ay ömrü olduğunu biliyor ve bize ürünümüzün gerçek durumunu söylüyor. 


Select Brand yazan yere ürününüz hangi markaya aitse onu seçiyorsunuz. 

Enter Code yazan yere ise genelde Kırmızı ya da siyah yazılan TW177 ya da Z020112 şeklinde yazılan kodu giriyorsunuz. Ardından Calculate butonuna bastığınızda size ürününüzün son kullanma tarihini hesaplayıp ürünün aslında ne kadar ömrü var, siz bu sürenin neresindesiniz gösteriyor. 


Burada Bir parfümümün son kullanma tarihine bakmıştım. 
Date of Manufacture: Üretim tarihi, 12 Ocak 2012 imiş. 
Ömrü 36 aymış. Ve önümüzdeki 1 ay içerisinde benim bu parfümü bitirmem lazımmış. 



İbretlik bir görüntü! Tekrar bakın bir daha. İlk rujumdur kendisi üretim tarihi 26 haziran 2001 imiş, 36 ay ömrü varmış, yıl olmuş 2015 daha da bişi söylemiyorum.

Böyle kodu olmayan ürünler için ne yapıyoruz?


Ürünlerimizin genelde etiket kısmında bu tarz ibareler görebiliriz. Bunun anlamı; 12m: 12 month açıldıktan sonra 12 ay boyunca içeriğini koruyabiliyor. 24m ve benzeri türevlerini görebilirsiniz. 
Bazı ürünlerin ise altında ya da krem tarzı ürünlerin üst tırtıklı tarafında son kullanma tarihleri yazar oraları kontrol edebilirsiniz.

Son kullanma tarihi yakın ürünleri üzerine yazarak göz önünde tutabilir ve kullanmadan çöpe göndermek zorunda kalmayabilirsiniz. 

Peki ben bunları öğrendikten sonra neler attım?










Ürünlerimin bir kısmı da kullanmaya kıyamadığım ama yapısı bozulan ve atmak zorunda olduklarımdı. Kullanmak o an kendini iyi hissetmek bittiğinde üzülmek, o ürünü kullanamadan atmaktan kat kat daha iyi. Bugünden itibaren kıyamadım yok. Günümü güzelleştiriyorsa bugün onu kullanacağım. 

Siz de kendinize, bakım yapmak için saatlerinizi verdiğiniz cildinize bir iyilik yapın. Nasıl ki kıllarının şekli hala düzgün olsa da 3 ayda bir diş fırçamızı değiştiriyorsak, bugün bir temizlik yapın, ferahlayın. Son kullanma tarihini kontrol edin, alırken de kullanırken de.Kokmasına, yapısının değişmesine izin vermeden şöyle bir elden geçirin neyiniz var neyiniz yoksa. Yapın ki kendimizi iyi hissetmek adına yaptığımız makyaj ve bakım bizi sonradan çok üzecek sonuçlar doğurmasın.

Siz neleri attınız ? benimle yorum olarak paylaşırsanız çok mutlu olurum. 


Yazılarımdan haberdar olmak için bloguma ABONE olabilirsiniz. 

Aynı zamanda İnstagramdayım

Sevgiler. 

4 yorum:

  1. Çoğu kişi atmaya kıyamıyor oysa cildimizden önemli değil son kullanma tarihlerine dikkat etmek gerekiyor faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler paylaşım için.... Sevgiler blogkizsalseyler ♥

    YanıtlaSil
  2. Kullanmaya kıyamıyoruz, atmaya kıyamıyoruz :) ama hiç bir ürün cildimizden önemli değil :) çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)) sevgiler♡

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazı olmuş canım. Ellerine sağlık bende bakacağım benim ürünlerime. Öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :* Sen de tarihi geçen ürün yokmuş :))

      Sil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...