22 Şub 2015

Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Markalar | Cruelty Free

Herkese yeniden merhaba;

18 Ekim 2013'te bir instagram hesabıyla çıktığım yola, 1 Şubat 2014'te blogumu açarak devam ettim. Bu süreçte çok ürün denedim, instagramda ve burda çokça ürün yorumladım. Gördüklerim, araştırmalarım sonucu hiç bilgim olmayan bir konuyu gördüm. Hayvan Deneyleri!


İsim çok korkunç değil mi? Evcil hayvan besleyenler özellikle bilirler. Herhangi bir kozmetik ürününün 'sağlıklı/insana uygun' olma amacıyla olduğu söylenen bir sebep için bir canlıya 'işkence' çektirilmesi doğru olabilir mi?

Öncelikle Hayvan deneyi gerekli mi? İnsan hayvandan daha değerli değil mi? gibi sorular duyduğum için bu konuda biraz konuşmak istiyorum. 

Hayvan deneyleri gerekli değil, hatta dünyadaki en gereksiz olay. Çünkü bu ürünleri insanlar kullanıyor. İnsanla DNA'sı en fazla tutan canlı %98'lik benzerliğiyle Şempanzelerdir. %98'lik benzerlik bile insanın sağlığını tehdit edebilecek herhangi bir maddenin denenerek önceden saptanması için garanti bir yüzde değildir. Kaldı ki bu deneyler kolaylıkla doğadan toplanabilen; fareler, tavşanlar üzerinde yapılıyor. Sadece onlar acı çekiyorlar bunun bizlere hiç bir yararı yok. İnsan en değerli varlıktır diye bir kaide yoktur. Bu dünya hepimizin.

Fotoğraftaki kız sabun, nemlendirici, parfüm, kolonya ve benzeri ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilirken geçtikleri aşamaları ve maruz kaldıkları dehşeti anlatmak için kendini onların yerine koymuş, farkındalık yaratarak insanların dikkatini çekmeyi başarmıştır.
Şimdi buraya deneylere maruz kalmış yaralar içinde tavşanları, deneyler sonrası geriye kalan derilerini koymayacağım. Bunlara ben dayanamıyorken, bakamıyorken bloguma bu fotografları yüklemeyeceğim. Google'a 'Hayvan Deneyleri' diye aratırsanız ne demek istediğimi fazlasıyla anlayacaksınız.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar daha sağlıklı daha kaliteli gibi bie durum söz konusu değil. Siz yine de kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz ürünleri deneyip memnun kalabilirsiniz de kalmayabilirsiniz de. Benim ve bütün Cruelty Free kullananların amacı. Kendi paramızı o markalardan çekerek farkındalık yaratmak daha çok insana ulaştırmak ve o markalarında deney yapmalarını engelleyebilmek. Çok zor görünüyor değil mi ?

Son zamanlarda yaşanan bir olay en azından bana umut ışığı oldu. Çin piyasasını duymayanımız kalmamıştır. Ülkenin yasaları gereği marka kendi başına deney yapmıyorsa bile, eğer Çinde satış yapmak istiyorsa devlete kendi adlarına deney yapmaları için para veriyor. Peta'da adı olan markalar bile Çin piyasasına girdiler. Bunlardan biri 'Urban Decay' Müşterilerinden öyle bir tepki aldı ki, piyasadan geri çekildi. 

Markalar genel olarak 3 gruba ayrılıyorlar. Beyaz, Gri ve Siyah bölge. 

Beyaz bölge içeriğindeki her madde vegan, ya da içerdiği maddenin tedarikçisi dahi hayvan deneyi yapmıyorsa. Tavşanı varsa, Peta da ismi varsa Beyaz gruba giriyor. 

Gri bölge marka kendi başına deney yapmıyor olabilir. Peta da marka olarak ismi olabilir. İçeriğindeki maddenin tedarikçisi deney yapıyor olabilir. Ya da sahibi deney yapan bir marka olabilir.Bunların hiç biri olmayıp sadece Çinde satış yapmaya başlamış olabilir. Avon, Yves Rocher, M.A.C gibi. 

Siyah bölge ise Deney yaptığını inkar etmeyen, daha çok dünya devi şirketler. İlk aklıma gelenler; L'oreal, Unilever, P&G, Estee Louder. Unilever ve P&G dev markaların bağlı olduğu şirket burada hepimizin bildiği nerdeyse bütün markalar var.

Unilever markaları; Algida, Axe, Becel, Calve, Carte d'Or, Cif, Cleari Cornetto, Domestos, Dove, Elidor, Knorr, Lipton, Lux, Magnum, Omo, Rexona, Rinso, Sana, Signal, Sunlight, Vaseline, Yumoş.

P&G markaları; Ace, Alo, Ariel, Braun, Duracell, Fairy, Prima, Blendax, Gillette, Head&Shoulders, İpana, Koleson, Max Factor, Olay, Oral-B, Orkid, Pantene, Rejoice.

Bu markalardan en az 5'i hepimizin evinde değil mi ? Daha niceleri. 

Benim size en azından kozmetik, kişisel bakım ürünlerinde söyleyebileceğim Cruelty Free markalar;


Rossmann, Gratis, Watsons'ın kendilerine ait markaları. 

Bioderma, Cyrene, Yes To (Sehpora), Fouf (lilakutu) Freemann (Watsons), Kiss My Face(BeautyJoint), Bath And Body Works, Dirty Works (Gratis), Amway, Doa Kozmetik, Mosmos Garden, The Body Shop, Live Clean, The Crystal(Gratis), Alterra(Rossmann) , Penti, Dalan, Enliven(Gratis), Phsians Formula(Sadece Eczanalarde), Rival de Loop(Rossmann), The Balm(Gratis), Wet'n'Wild(Gratis), Essence(Gratis/ Rossmann/ Migros), Hurraw, Lypsyl(Gratis), e.l.f.(BeautyJoint) , Urban Care(Gratis/ Watsons), Giovanni(Gratis), Too Faced(Sephora), Cosmed, İsana(Rossmann), Burt's Beets(Gratis), Superdrag(Watsons), Dalin, Perlodent(Rossmann), Benri(Gratis), Pangea Organic (lilakutu), Bee Beauty (Gratis), SmashBox(Sephora), RT Fırçalar (Gratis/ Watsons/Migros), Ecotools fırçalar(Gratis) Otacı, Alpro, Doğadan.

Lila kutuda İçereğe göre filtreleyebilirsiniz ; 

Unuttuklarım mutlaka olacaktır. Ben zaman zaman bu yazıyı güncelleyeceğim. Siz de bildiğiniz Cruelty Free marka varsa burda paylaşırsanız, belki benim de bilmediğim bir marka çıkar. 

Size nacizhane önerim, Türk markalarına şans vermeniz. İçlerinde o kadar güzel markalar var ki sadece denemediğimiz şans vermediğimiz, duyduklarımızı aldığımız için bakmıyoruz. 

Peta listelerine bakmak isterseniz;


Türkiye de böyle ürünler yok değil var! Sadece biz duymadık. Yeni ürünler denemek hem çok zevkli hem de heyecan verici. Sadece bir tek karar vermeniz gerekir. Ben artık Hayvan Deneyi yapan markalara paramı vermeyeceğim. Bu kadar! Bunu burada yazdıklarımla 1 kişi bile yapsa bana yeter :)

Ben duyarlı olacağınıza ve bu vahşete son verebileceğimize inanıyorum, inanmak istiyorum. Bunun için kaldırabiliyorsanız deney yapılan videoları izleyebilirsiniz. Gördükten ve bunları düşündükten sonra eminim bir daha deney yapan firmalara dair ürünlere para vermeyeceksiniz. 

Bu blogta gördüğünüz göreceğiniz tüm yazılar, deney yapmayan / Cruelty Free ürünlere aittir. 

Yazılarımdan haberdar olmak için bloguma ABONE olabilirsiniz. 

Aynı zamanda İnstagramdayım

Sevgiler. 


92 yorum:

  1. Adsız6/25/2015

    Çok güzel bir yazı olmuş.Bir süredir bende kullandğım ürünleri cruelty free olanlarla değiştirmeye çalışıyorum bu yüzden benim için çok yararlı oldu bu yazı.Herkesin bu zalimliğin farkına varması ve bunu destekleyen firmaları hayatlarından çıkarması dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha detaylı bir yazı hazırlığındayım firmalar biraz daha ilgili olup maillerime cevap verebilirlerse yayınlayacağım. Size de duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiim. Sayımızın artması dileğiyle..

      Sil
    2. Ben de kullandığım ürünleri cruelty free olanlarla değiştirmeye çalışıyorum. Lakin dün rossman'da hiç bir üründe tavşan logosu görmedim ve çalışanlar da pek yardımcı olamadılar. Altera şampuan aldım fakat çok emin de olamadım çünkü dediğim gibi logo yok üründe. Diş macunu, diş fırçası ve deodoran ve roll on için gratis, watson ya da rossmandan alabileceğim, emin olduğunuz markaların isimlerini yazabilir misiniz? Çok teşekkürler ve çok sevgiler

      Sil
    3. harikasınız... duyarlılığınız için minnettarım, keşke daha sesimiz daha çok duyulsa!

      Sil
    4. Merhaba, Almanya da hayvan deneylerinin yasak olduğunu sanıyorum ancak kesin bir bilgim yok. DM veya rossmann mağazalarının kendi markaları isana alterra rival de loop gibi markaları cruelty free aynı zamanda ev temizliği markaları da Domol gibi deney yapmıyor gönül rahatlığıyla kullanablirsiniz benim de yeni bir yazı yazma vaktim gelmiş :)

      Sil
  2. Adsız6/27/2015

    çok teşekkürler gerçekten çok yararlı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Kolay gelsin parfum markaları hakkinda bilginiz var mı ??? Prada ve C.herrera hayvan deneyi yapiyor mudur acaba ?? ?Bilgilendirirseniz sevinirm

      Sil
  3. Adsız9/22/2015

    watsons kendi ürünlerinde deney yapıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail attık, deney yapmadıklarını belirtmişler :)

      Sil
    2. Adsız9/23/2015

      tesekkurler. :)

      Sil
    3. Adsız9/27/2015

      Dior lancome ysl gibi A+ markalar hakkinda ne soyleyebilirsiniz?

      Sil
    4. Maalesef bu tarz markaların geneli deney yapıyor:(

      Sil
    5. Adsız9/27/2015

      Ucuz ve dogal urunlerin cogu cildime iyi gelmiyor ya da kaliciligi iyi olmuyor onerebileceginiz bir marka var midir?

      Sil
    6. Cilt bakımda en güvendiği marka Cyrene, makyajda The Balm, Wet'n'wild, essence, hm, pastel, rival de loop, flormar.

      Sil
    7. Adsız9/27/2015

      Cok tesekkurler cevaplariniz icin

      Sil
    8. Arkadaşlar küçük bir güncelleme yapmak isterim. Mesela Amway kendi bünyesinde hayvan deneyi yapmıyor fakat Çin'e satış yapıyor. Yves Rocher de keza öyle ve Flormar Yves Rocher'e satıldığı için maalesef cruelty free listesine alamayız.

      Sil
    9. Merhaba hayvanlar uzerinde deney yapmayan bir marka daha var Oriflame hem ürünleri kaliteli hemde ucuz doğaya, insanlara ve hayvanlara karşı saygılı bir firma olduğunu söyleye bilirim bunları Oriflame'e kayıtlı ve seminerlerine katılmış biri olarak söyleyebilirim. Saygılar...

      Sil
    10. Merhaba. Biraz kafam karıştı. Watson's kendi ürünlerinde deney yapmadıklarına dair mail attı demişsiniz ama bazı ürünler Çin'de üretilmiş. Buna yinede güvenebilirmiyiz? Yada size attıkları mailde hangi ürünler olduğunu yazmışlarmı?

      Sil
  4. Merhaba. Ben yerli ürünleri merak ettiğim ve petada bulamadığım için pastel markasına mesaj attım. Bana herhangi bir şekilde test yapmadıklarını söylediler net bir dille. Ayrıca ambalaja logo koymama konusunda haksız rejabet oluşmaması için yaptıkları açıklamasını söylediler. Bence her halükarda eğer yapılmıyorsa olmalı sertifikaları da ama umarım Türk markaları gerekli duyarlılığı gösteriyorlardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle bir durum var artık -ki ben de dediginiz gibi düşünüyordum- Türk malıysa ve Türkiye'de üretiliyorsa zaten deney yapmaları yasak tıpkı Almanya gibi. Bu nedenle tavşan simgesi koymak sanki diğer Türk markaları yapıyor gibi göstermek oluyor diye düşünerek simge eklemeyen var. Ben yapmıyorum ve göstermek istiyorun deyip simge ekleyen Türk markaları da var. Sonuç olarak Türk markasıysa ve üretim yeri Türkiyeyse deney yapmıyorlar. 👍

      Sil
    2. Çin'e satışları olduğu sürece cruelty free sayılmaları mümkün değil. Watsons da buna dahil mesela. Tekrar araştırmanızı öneririm listeyi güncel ve güvenilir tutmak için.

      Sil
  5. Cok guzel bir yazi olmuş. Benim gibi yeni bilinclenenlere ışık niteliginde tum kozmetik ve parfüm aliskanliklarimi degistirirken yazinizi dikkate alarak gratiste neredeyse 2 saat harcadim leaping bunny ve dont test on animals logolu urunleri bulmak icin ama degdi urunleri bulabildim. Bundan sonra da asla bilindik dunya devi markalari kullanmayacagim cunku hicbir kozmetik urunu benim icin bir candan kiymetli degil. Tesekkurler tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 Bende aynı şekilde düşünüyorum, benim gibi düşünenleri gördükçe de umudum artıyor :) watsons markası da deney yapmıyor, ürünlerini çok seviyorum bakmanızı tavsiye ederim:)

      Sil
    2. Size çoook teşekkür ederim gerçekten
      Benim bugüne kadar hiç aklıma gelmedi açıkçası
      Ben sürekli oriflame kullanıyorum sizin bu yazılarınızı okuyunca hemen araştırdım ama ben emin
      olamadım
      Oriflame hayvanlarda deney yapıyrormu yapmiyormu?
      İyice öğrenmek bilmek istiyorum
      Aydınlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkür ederim


      Sil
    3. Merhabalar,
      oriflame bildiğim kadarıyla Çin'e satış yapıyor. Yani dolaylı yoldan deney yapıyor gri bölgede bu konuda seçim tamamen sizin ben Çin satışı konusunda zorlayıcı bir insan değilim maalesef çünkü ilkeli markalarda olsalar pazarın büyüklüğünü göz önüne alınca markalara suçlayıcı olamıyorum :/

      Sil
  6. Merhaba çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Benim bildiğim iki tane daha marka var. Uni Wipes (Eczacıbaşı) ve I Love... (Watsons). Uni Wipes ın üzerinde tavşan logosu var. I Love... ın üzerinde yok ama Peta'nın deney yapmayan listesinde yer alıyor. Bir de size bir soru sormak istiyorum? Nivea nın hayvan deneyi yapıp yapmadığını biliyor musunuz? Üzerinde logo yok ve Peta nın iki listesinde de yer almıyor. Açıkcası ben deney yapmadığını düşünüyorum çünkü Alman markası ve Almanlar bu konuda oldukça hassaslar. Ama yinede emin olmak istiyorum. Bilginiz varsa lütfen beni bilgilendirin ^.^ Herkesin hayvan deneyi yapanları kınadığı bir dünya diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim!:) benimde bu yazidan sonra öğrendiğim markalar oldu; söylediğiniz her iki markada deney yapmıyor. Blogumda ürünlerine yer veriyorum. Nivea konusunda kesin bilgim yok çünkü firma bu konudaki maillere cevap vermiyor. Alman firması ama glisste mesela Schwarzkopf markasına ait ama deney yapıyorlar ustelik Alman markası. Bu konuda henüz net olamamak canımi sıkıyor ve bu. Nedenle emin olamadıklarımı almıyorum

      Sil
    2. Anladım teşekkürler bilgilendirmeniz için 😆

      Sil
    3. Az önce öylesine PETA nın hayvan deneyi yapanlar listesine bir bakayım dedim ve ne gördüm. Beiesdorf yani Nivea nın da bulunduğu marka hayvan deneyi listesinde yer alıyordu. Daha önce yoktu, sanırım bu ay içinde listeye almışlar. Şuan inanılmaz derecede üzüldüm. Nivea benim çok severek kullandığım bir markaydı, çoğu ürünüm Nivea dandı. Bence hem fiyatı uygun hemde etkili ürünleri vardı. Ama tabiki artık bunun bir önemi yok. Ah be Nivea 😭 Sizede haber vereyim dedim.

      Sil
    4. Zaten içimde hep bi şey vardı yapıyorlar diye ama kanıtım yoktu. İyi kide muallakta kalıp almamışım hiç. Sizin için üzüldüm :( ama çok daha iyi cilt bakım ürünü markaları var. Dirty Works, himalaya, essence rossmann'ın kendi markaları rival de loop synergen gibi bir sürüü tabi ki Cyrene gözbebeğim biraz uygun fiyatlı sayılmıyor ama kaliteli olsun diyorsanız mükemmel bir alternatif. Moshosgarden'ı da unutmayalım :)

      Sil
    5. Önerdiğiniz markalarıda kullanıyorum zaten 😆 Bir de bir sorum olucaktı. Moshosgarden ürünlerinide denemek istiyorum ama sadece internet üzerinden mi alınıyor? Böyle mağazaları falan var mı acaba?

      Sil
    6. Adsız3/19/2016

      Elimde eczacıbaşı uni wipes antibacterial ıslak mendil var yorumlarda görünce paketi incelemeye başladım ve şu yazıyı gördüm ÜRÜN TİPİ1:zehirlenme belirtileri bulunmamaktadır.LD50 değerleri oral sıçan 0,063 mg/kg anladığım kadarıyla hayvanlar üzerinde test edilmiş

      Sil
    7. almanyada dogum yaptigim hastanesinin karsi isinda buyuk bir bina vardi o bimada sadece hayvanlara deney yapiyorlardi bunun icin tahsis edil.is bir binaydi yani...Farmasi firmasi çine satisi yok ve helal sertifikasi var..icreriginde de hayvansal madde yok ve hayvanlar uzerinde deney yapmiyor almak isterseniz @farmasirukiye3535

      Sil
  7. Batiste kuru şampuanlar da crueltyfree

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Batiste markası da CrueltyFree 🐰!!!

      Sil
    2. Batiste den emin misiniz acaba? C ile başlayan uzun markanın bünyesinde olduğu için yapma ihtimali var Peta nın listesinde yer alıyor o marka 😕

      Sil
  8. merhaba. türk markası olan ve bir doktor tarafından geliştirilen Farmasi'yi şiddetle tavsiye ediyorum. katalog satışı var. hem kozmetik hem ev ürünleri satmaktalar. kesinlikle hayvan deneyi yapmadıklarını belirtiyorlar ve ürünler zararlı kimyasal içermiyor. ben kendime almak amaçlı satış danışmanları oldum ücretsiz bir olay bu. çok memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adını çokça duyduğum ancak ürünlerini henüz deneyimlemediğim bir marka. bir blogger arkadaşım sağolsun diş macununu hediye etti, markayla bu şekilde tanıştım. Katalog olunca ben kendimi kaybediyorum eskiden avon temsilcisi olduğum için gerekli gereksiz ne varsa alırdım. Bu nedenle katalog satışı yapan markalara şu an pek sıcak bakamıyorum ama aklımın bir köşesinde çok teşekkür ederim:)

      Sil
  9. Bioderma Peta listesinde yok ama emin misiniz acaba yapmadığı konusunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bioderma Çin'de satıldığı için şu an deney yaptığı kabul edilen markalar arasında :/

      Sil
  10. Farmasi hayvan testi yapıyomu bilğiniz varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farmasi markası bir Türk markası ve hayvanlar üzerinde deney yapmıyorlar.

      Sil
  11. Çok güzel bir konuya deginmissiniz kaç zamandır bende insanları bilinçlendirmek için uğraşıyorum ama pek oral olmuyo kimse aslında bu konu tv kanallarında ana habere çıksa çoğu kişi bilecek bilinclenecek bununla ilgili ne yapabiliriz acaba bilen varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru söylüyorsunuz, şu aralar insanlar çok daha bilinçlendi eskisi gibi değil hiç bir sey. En azından ne yani tavşana ruj mu sürüyorlar diyen kafalarda insanları ben görmüyorum. Ya bilerek vazgeçmek istemedikleri için almaya devam ediyorlar, ya vicdanları ağır basıyor ve almıyor ve etrafındakileri de bu yönde etkiliyorlar ya da bir yerden kulak dolgunluğu olmuş sadece bilinçlenmeyi bekliyorlar. Tamamen habersiz insanlar çok çok çok az bence.

      Sil
  12. Mesela hayvan deneyi yapanlara ve yapmayanlarda ayrı ayrı resim amblem filan olsa ona göre bakıp alirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke o kadar kolay olsaydı. Alt üst marka ilişkileri çinde satılıyor mu sorunsalı maalesef her şey siyah beyaz değil. Gri bölge ve tercih meseleleri de ortaya çıkıyor.

      Sil
  13. Burt's Bees'in vegan olduğundan emin misiniz? Bal kullanıyor ürünlerinde çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vegan olmakla hayvanlar üzerinde deney yapmamak - Cruelty Free- olmak aynı şey değil. İkisi de beyaz bölge ancak Cruelty Free olanlar hayvanlara zarar vermeden alınan hayvansal maddeler içerebilirler. Yani her vegan ürün Cruelty Free ancak her Cruelty Free ürün Vegan değildir.

      Sil
  14. muhteşem bir yazı olmuş teşekkürler!

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler!

    YanıtlaSil
  16. Adsız4/28/2016

    Emeginize sağlık, eğer kullanmadiysaniz size Farmasiyi önerebilirim. Hem % 100 yerli hem helal sertifikali hem de ürün yelpazesi genis bir marka. Mutlaka deneyin derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farmasiden çok ürünüm yok sadece CC kremini denemiş ve aşırı sevmiştim. Ten ürünü almak istersem kesinlikle tercih edeceğim çok teşekkür ederiim :)

      Sil
  17. Adsız5/08/2016

    Note markasi hakkinda bir bilginiz var mi cruelty free olup olmadigi konusunda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla hayır. Hatta yakın zamana kadar Nihat odabaşından dolayı Türk markası sanıyordum ama değilmiş:) Deney yapmıyor diye biliyorum

      Sil
  18. Adsız5/15/2016

    Merhaba,
    Yorumların hepsini okuayamadığım için bir başkası bahsetti mi bilemiyorum.

    Madam Coco hayvan üzerinde deney yapmıyor olabilir fakat kaz tüyü ürünler sattığını belirtmek isterim. Bilginize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavşan logosu var ama ürünlerine tam hakim olmadığım için bu konuyu bilmiyordum çok üzüldüm :( uzun zamandır alışveriş yapmadığıma ise çok memnun oldum...

      Sil
  19. Adsız6/04/2016

    Ben instgramda facebook ve çeşitli sosyal ağlarda bu konu ile ilgili sürekli insanlari uyariyorum bir kişi benim için binlerce insanin bilinclenmesi demek..bende hayvan sever olarak gezinirken denk gelip uzun suredir yayinlanan hic bir ürünü kullanmayanlardanim.ve yaziniza denk geliphem bilinclendim hemde ilgili olmaniza cok sevindim..daha milyonlarca insanlarin bu zalimlige dur demesini dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle güzel yazılarınız için çok teşekkür ediyorum, daha da bilinçlendiğimizi ve artık deney yapılma durumlarıni bilmeyen olmadığını, deney yapan ürünleri kullananların bile bile kullanmayanların ise bilinçli olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bir gün kendi zevklerimiz ve ihtiyaçlarımızı başka bir can için geriye atabileceğiz, duyarlılığınız için bir kere daha teşekkür ederim ♡

      Sil
  20. Merhabalar LR Healty & Beauty Alman şirketi ürün gamı Aloe Vera'dır.
    Sağlık, güzellik, kozmetik ve cilt bakım ürünleri ve cihazları mevcut olup hiçbir ürünü hayvanlar üzerinde denenmiyor.
    Sağlık bakanlığı ve Dermatest onaylı, patentli ürünleri olup muadili olmayan gerçekten çok kaliteli ve doğala en yakın ürünler olup vazgeçilmezimdir.
    LR şirketinin Bağımsız iş ortağıyım ve hiçbir üründe gerek kullananlar ve gerekse ekibimdeki üyelerimden olumsuz geri dönüş asla yaşamadım.
    Ürün ve üyelik için daha detaylı bilgiyi 05300663322 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz.
    Eğer isterseniz bütün kalite sertifikalarının da fotoğrafını gönderebilirim.
    Gerçekten yazınız çok güzel emeğiniz için teşekkürler hepimizin bilinçlenerek doğal ürünleri tercih etmesi hem kendi hem de çocuklarımızın sağlığı ve geleceği açısından çok çok önemli.
    Bu arada Hayırlı Ramazanlar dualarımızın kabul olması dileği ile ...
    Saygı ve sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mübarek bir ayda yazdığınız bu yoruma şu an cevap verdiğim için çok çok üzüldüm. Detaylı yorumunuz içinse ayrıca teşekkür ederim:) markadan bir ürün kullanmıştım. Denk gelirsem şans vereceğim :)

      Sil
  21. Agiss markasının bazı ürünleri de vegan tüy dökücü krem ve tüy sararticisi ornegin. Soft & gentle deodorantlari uygun sorguladiginizda test yapılmadığı bilgisi var sitelerinde uygundur deniliyor ancak kutuda işaretleri yok bazı markalarda olduğu gibi. Bir de oldukça bitkisel özlü splat Professional Green tea dış macunu var kutuda kırmızı bir kuş amblemi var. Bunları gratis mağazalarında bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler!! Agiss asetonları ve splatın diş macunlarını kullanıyorum öneriler için teşekkürler! :)

      Sil
  22. Adsız9/08/2016

    Bu vahşetden bile öye bişey dur denilmesi gerekiyor

    YanıtlaSil
  23. duyarlılığınız için teşekkürler...listenizde güncel olmayan bilgiler var,düzeltirseniz sevinirim...
    1- bath and body works deneyci/bilindiğinin aksine
    2- dirty works ambalajlarında deney yapılmadığı iddia edilse de; akrdite logoları mevcut değil----inanmak için sebep yok!
    3- Burt's Bees in parent companysi(bağlı olduğu ana holding) deneyci---kendisinin deney yapmıyor olması mana ifade etmez çünki holdingler konsolide(birleştirilmiş) bütçe kullanırlar...yani deneysiz ürüne saydığınız paralar da başka ürünlerin geliştirilmesinde size deney olarak döner!
    4- The Body Shop deneyci LOREAL'e ait ve yine burda da konsolide bütçe hikayesi devreye giriyor...bütçeden kasıt AR_GE labaratuvarları için ayrılan bütçedir/ hayvan deneyleri için lablara ithal edilen Huntingdon Science hayvanları maliyetleri de bütçeye dahil!
    5- Smashbox markası deneyci-Stila denyci- Sally Hansen deneyci (3S ler kısaca)
    6- Maybelline/LOREAL deneyci
    7- Bioderma da masum değil!
    dermologica ile karıştırılır bu bioderma genelde...
    8- Aveda,Arbonne deneysiz---Desert Essence deneysiz(makro onlineda bulunur)
    9- BEE BEAUTY markasının Made in Turkey olanları Türkiye'de üretiliyor, "Gratis Türkiye" patenti mi aldı da üretiyor bilmiyorum. Dün gratis indiriminden 6 adet ürününü aldım, ben bu markayı avusturyalı diye biliyordum,ithal edilmek yerine patent anlaşması mı yapılmış,orasını bekleyip öğreneceğim zira çok şaşırdım,,,konuya vakıf biri yeşillendirirse sevinirim:)

    YanıtlaSil
  24. Ben Oriflame yapiyorum hayvanlar ozerinde deney yapilmadigini söylüyor şirket eyer yapiyorsa birakirim bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'e satışları var gri bölgede tercih sizin..

      Sil
  25. Çok teşekkürler ama ne yazıkli yeni firmalar giriyor. Güncel bilgiler olursa daha çok sevinirim

    YanıtlaSil
  26. Merhaba, derli toplu ve net bir şekilde kendini anlatan yazınız için teşekkürler. Tek bir notum olacak; Body Shop hayvan üzerinde test yapmıyor olsa bile L'oreal'e ait, yani sizin dediğiniz gri bölgede. Body Shop'tan ürün almak L'oreal'e kazandırıyor. O nedenle bu konuda hassasiyeti olanlara tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  27. Flormar ve golden rose markaları hakkında bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. golden rose hayır. Flormar'ın sahibi Yves Rocher Çin'e satış yapıyor. Ben deney yapmayan ama Çin'e satışı olan markaları ve sahibi deney yapan markaları kullanmayı destekliyorum. Çünkü bir şekilde deney yapan markalara ulaşmak için bir araçtır bu. Şöyle düşünün deney yapan bir markasınız, piyasa yoklaması için belki de deney yapmayan markayı satın aldınız ve marka satış yapmıyor. Sİz deney yapmaya devam edersiniz ve bunun tüketici için bir ayrım olduğunu bilemeyebilirsiniz. Bu mantıkla alışveriş yapıyorum ben de

      Sil
  28. Merhaba hayvan testi yapıp yapmaması tabiki çok önemli bir unsur ama benim merak ettiğim başka birşey de var mesela içeriğinde kesinlikle hiçbir hayvansal ürün barındırmayan ama kaliteli bir marka arıyorum çünkü aldığım doğal kaynaklı ürünler pek de iyi olmadığını deneyimledim :( ne yazikki tam anlamıyla henüz bulamadım yardimci olursaniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, Sadece bu yüzden bile LR Healty Beatuy ürünlerini denemenizi tavsiye ederim. Kesinlikle hayvan deneyleri yapmıyorlar. İçeriğinde zararlı kimyasallar yok. İnşallah bu kadar hayvancıklara acı çektirmeye bir son verirler. İyigünler.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,
    bu konularla ilgili sürekli okuma yapıyorum, yine bu okumalardan birinde az önce blogunuza denk geldim. Sürekli marka araştırıyorum çünkü. Vejetaryenim ve CF ürünler kullanıyorum sadece. Bu gönderi için ayrıca teşekkür ederim, okuduğum diğer benzer blog paylaşımlarının yanında bu da çok yararlı oldu. Az önce de instagram'dan takibe aldım. Size bir şey soracağım bu konuyla daha çok ilgilendiğiniz için. Türkiye'de hayvan deneyleri yasak diyoruz, öyle biliyoruz ya, buna denk geldim. Nedir bilginiz var mı? :( http://www.acibadem.edu.tr/deham-sertifika-programlari?source=SearchNetwork&keyword=%2Bdeney%20%2Bhayvan%C4%B1&matchtype=b&device=c&gclid=CJGzrsLKudECFc8YGwodPscFyA
    Hayvanlara zulüm yapılmayan günler görmek dileğiyle...
    Sevgiler,

    Aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle bir programın ülkemde olduğuna inanmak istemiyorum şu an :( bu konuyu araştıracağım çok oteşekkür ederim farkındalığımı arttırdığınız için ..

      Sil
  31. merhaba, Note markası da hayvanlar üzerinde test yapmıyor aynı zamanda ürünlerinde parabende içermiyor. Belirtmemişsiniz bilgilendirmek istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben bu yazıyı yazdığımda note markası ya yoktu ya da yaygın değildi, sevgiler

      Sil
  32. Madam Coco mu? Kaz tüyü ürünler satıyorlar. Canlı canlı kazların tüyleri yolunuyor. O da başka bir işkence çeşidi. Kişisel bakım ürünlerine dikkat ediyorlar mı bilmem ama bu işkenceye vesile oldukları için kınıyorum. Dükkanın önünden bile geçerken içim sızlıyor. Düşüncesi bile böyle insanı üzüyorsa bir de o hayvanların acısını siz düşünün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandır alışveriş yapmayı bıraktığım bir marka ve yazımdan siliyorum çok teşekkür ederim..

      Sil
  33. Ben de size yine bir Alman network şirketi olan Lr health&beauty systems öneriyorum. Hayvan dostu olması bir yana yazılı materyalleri,kutuları bile çevre dostu üretilmekte.Ve dermatest kurucusuyla birlikte çalışmakta. Tercih edebileceğimiz markalar az.Tüm vücut bakımı için yüzlerce ürünü Lr da bulabilirsiniz. Denemelisiniz ben memnunum herkese tavsiyemdir.(ilovemycompany:-) ) Bilgiler için teşekkürler bakım günlüğü...

    YanıtlaSil
  34. Adsız5/31/2017

    merhaba oncelıkle cok yararlı bır yazı olmus bılgıler ıcın tesekkurler...benım sıze sormak ıstedıgım cok arasdırma yapdım ama orıflame fırmasını deney yapmayanlar sıtesının hıc bırınde goremedım ve severek kullandıgım bır marka ama suanda teırgın oldum ayrıca turk fırması olan %100 dogal olan huncalıfe fırmasınıda goremedım bılgı verırsenız sevınırım...

    YanıtlaSil
  35. The balm,nyx,pure beauty markaları test yapıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  36. Adsız7/13/2017

    Merhabaa:) Pastel markası hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu? Yazı içinde çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  37. Adsız8/02/2017

    Isana, restorex hayvan testi yapiyormu???

    YanıtlaSil
  38. Merhaba, uzun zamandır hayvanlar üzerinde test yapmayan markalar ile ilgileniyor, hayatımdan çıkarmaya çalışıyordum. Bugün tam da araştırma halindeyken bloguna denk geldim. Teşekkür ederim bilgilendirmelerin için. Farkındalığı yüksek bir blogger olduğun için ayrı sevindim :) Umarım bir gün dünyada bunu anlayabilecek konuma gelebilir... Ayrıntılı bir yazı daha hazırladığını söylemişsin, o ne zaman gelir tahminen? Ben de hazırlıyorum kendimce... Bilgilenmek çok isterim. Sevgiler, :)

    YanıtlaSil
  39. Merhabalarl yazınız ve bizleri biliçnlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bunny free diye bir program var ben cep telefonuma indirdim marka adını yazıyorsunuz size cruelty free olup olmadığını söylüyor çok yararlı bir program. Kozmetik ürünlerinden gosh, nyx ve deborah ta hayvan testi yapmıyor ve ürünleri çok kaliteli dilerseniz listeye ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  40. merhaba,
    araştırma yaparken watsons ve himalaya markalarının hayvanlar üzerinde deney yaptığını duydum bir sitede. ancak çoğunluk yapılmadığı üzerine yazıyor. bu durum kafamı karıştırdı net bir fikriniz var mı bu konuda? pure beauty ve naturels of watsons hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu?

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...