25 May 2015

Rutin #1 | Cilt Bakım

Herkese yeniden merhaba;

Yeni bir seri başlatıyorum!

Makyaj bloglarında cilt bakım rutinleri sıkça gördüğüm bir yazı tipi. Ben de bunu biraz daha genişleterek tüm rutinlerimi anlatacağım bir seri olsun istedim. Önce Rutine giren ürünlerin incelemesini yapıp, daha sonra gruplarına göre nasıl hangi sırayla kullandığımı anlatan rutin serileri yazacağım. Cilt bakımından sonra manikür, saç bakım, ağız bakım gibi serilerde gelecek.

Cilt bakımı her kadının makyajdan daha çok önem vermesi gereken bir konu. Cildinize ne kadar iyi bakarsanız, o kadar temiz, taze, pürüzsüz bir teniniz olur. Makyaj yapmasanız bile kendinizi iyi hissederseniz. Yaptığınız makyaj cildinize çok daha güzel oturur. Cilt bakımına önem vermezseniz, kendinizi çoğu zaman bırakın makyajsız, makyajlı bile iyi hissetmezsiniz. Cildiniz çabuk yaşlanır. Yaşıtlarınızdan çok daha fazla cilt problemi yaşarsınız. Kendine bakan kadın yaşıtlarından çok daha genç, taze ve bakımlı görünür. Kendinize bir iyilik yapın. Cildinizi temiz tutun. Bunun sırrı pahalı ürünleri kullanmak değil. Cildinizi tanıyarak bütçenize uygun ürünleri '' düzenli '' kullanmak. 


Çok ürün var gibi değil mi aslında değil. Ne az ne çok tam kararında ürün kullanıyorum. Ne kadar kendinize bakarsanız; o kadar az ten makyajı yapar, o kadar az cildinizi tıkar ve hava almasını engellersiniz. Bunların hepsi zincir.

Ürünleri sırayla nasıl kullandığımı anlatarak devam edelim.


Eve geldiğimde yüzümde makyaj olsun olmasın bu 3'lüyü kullanıyorum.

Benim günlük makyajımın temel taşı göz altlarımı kapatmak. Gözlerimde rimel olsun olmasın parmak ucuma biraz dalin alıp ellerimde köpürtüp gözlerimi nazikçe ovalayarak yıkıyorum. Makyajın çok büyük bir çoğunluğu suyla yıkarken akıp gitmiş oluyor. 

Kalıntıları temizlemek için önce gözlerimi daha sonra yüzümü biodermayla siliyorum. Pamuk olarak belirli bir marka takıntım yok. Market ya da benri hangisi denk gelirse hangisi ucuzsa onu alıyorum. Güzel bir indirim olmadan Gratisten pamuk almayacağım.

Hemen arkasına hem sıkılaştırma özelliği hem de kokusunu sevmeye başladığım için gül suyuyla geçiyorum. Gül suyunu asla tek başına tonik olarak kullanmıyorum. Bence tek başına çok yetersiz.

Bu adımlar sadece eve yeni geldiğimde uyguladığım adımlar. Sabah ve akşam cilt bakım rutinim aşağıdan itibaren başlıyor.


Cildimi temizleme işlemi en üşendiğim kısım maalesef. Özellikle kışın yüzümü bol suyla yıkamak işkence gibi geliyordu. O dönemler geçtiği için şimdi daha eğlenceli denilebilir resmen ferahlıyorum. 

Köpük temizleyicilerden hoşlanıyorum. Jel olanları önce köpürtmek sonra uygulamak bana iki iş gibi geliyor. Hazır köpürmüşü varken. Watsons'ın bu yüz temizleme pediyle köpük temizleyiciler çok daha iyi oluyor. Cyrene markasının köpüğüyle başta anlaşamadık bana 1 pompa yetmediği için temizlenmiyor gibi geldi 2 pompayla kullandığımdan beri aramız iyi. Ciltten kolay arınıyor, dikkat ettiğim en önemli noktalardan beri kesinlikle havluyla yüzümü kurulamıyorum. 2 yaprak kağıt havluyu yüzüme oturtup bütün suyu çekiyorum. Hem yüzüm tahriş olmuyor hem de yeni yıkadığım yüzüm nemli havludaki bakteri ya da herhangi bir kiri almıyor. Kendi havlunuzun olmasını da yeterli görmüyorum. Nemin olduğu yerde bakteri oluşumu kaçınılmaz. Bu yöntemle sivilcele probleminiz varsa da azalacaktır.


Cyrene'in toniğinden oldukça memnunum. Cildimi germiyor. Nemlendiriciye hazırlıyor mu bilemem, çünkü üzerine benim daimi favorim; Cyrene'in %2'lik AHA içeren Günlük cilt aydınlatıcı bakımını kullanıyorum. Bu ürün bir tonik değil, bir serum değil. Cilt bakım rutininize ek yerine herhangi bir ürün koyamayacağınız bir efsane. Efsane diyorum, çünkü bu ürün benim 2. şişem ben bu ürünün 3. 10. kısmet olursa 100. sünüde alırım. Çünkü cildimdeki renk eşitsizliklerini önleyerek, ten makyajı yapmadan dışarı çıkmamı sağladı. Cildimi aydınlattı ve cilt bakımı yapmanın önemini gösterdi bana. Gözüm kapalı tavsiye edeceğim, yerine bir başkasını koyamayacağım bir ürün oldu.

Cyrene ürünlerini satın almak için; www.cyrene.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 


Cildimi temizledim, arındırdım, tonikledim, aydınlatıcı bakımı da yaptım. Sıra geldi nemlendirmeye. Gece kremi olarak; eseence parlama karşıtı jel kremini kullanıyorum. Tekrar hiç bir ürün bulamazsam alırım belki ne çok iyiyiz ne de kötü, orta karar bir ürün.

Sabah rutinimde nemlemdirici olarak Solait SPF 50 güneş kremim var. Yaz kış güneş korumasız çıkmam. Makyaj altı kremi olarakta kullanabilirsiniz.

Sabah akşam göz altlarımı nemlendirmeyi ihmal etmiyorum. Dirty Works Göz kreminden memnunum bu tüpü bitmek üzere, elimde yedeği var. Daha sonra göz kremi arayışlarına göreceğim. Dirty Works markasını Gratislerde bulabilirsiniz.


Çok düzenli kullanmasamda aklıma geldikçe, cildimi buhara tutup yumuşattıktan sonra siyah nokta bandı kullanıyorum. Bu 2. kutum oldukça memnunum. Uygun fiyatlı oluşu çok iyi. Cettua markasını Gratislerde bulabilirsiniz.

Şu aralar düzenli maske kullanmıyorum açıkcası. Tekli maskeleri aklıma geldikçe kullanıyorum. Yedeklerim arasında bir kil maskesi var onu kullanmaya başlayacağım. Yağlı ve karma ciltliler özellikle yaz aylarında daha çok sebum sağlıyor. Haftada 1 kil maskesi çok faydalı. 

Peeling kullanmak istiyorum ancak deney yapmayan bir marka ve granülleri cildi çizmeyecek bir ürün arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum :)

Bioderma marka olarak hayvan deneyleri yapmayan ancak Çin'de satıldığı için Cruelty free ünvanını kaybeden bir marka. Elimdekiler bitince Cyrene misel solüsyonuna geçeceğim. Diğer ürünlerden Cyrene, dalin, dirty works cruelty free. Cettua hakkında bilgi bulamadım. Toparlayıp Watsons ve Gratis'e mail atacağım. 

Bahsettiğim ürünlerin detaylı yazılarını aşağıda bulabilirsiniz.


6 yorum:

  1. Merhabalar çok güzel bir yazı olmuş. Bende artık Cyrene ürünlerini kullanmaya karar vermistim bu yazı beni daha da mutlu etti. 😊 ben peeling olarak Yves Rocher markasının kaysılı peelingini kullanıyorum çok çok memnunum. Cildim yağlı. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar 😊 Cyrene ürünlerinden oldukça memnunum:) tertemiz içeriği, Türk markası oluşu, deney de yapmıyorlar daha ne olsun:))
      yves rocher kendi deney yapmayan ancak üst firması deney yapan bir marka; bu konuda hala çok karasızım:(
      Sadece markayı desteklemeye karar verirsem tavsiyene uyacağım, çok teşekkür ederim :) <3

      Sil
    2. Canim cyrene nin scrubini ben cok begeniyorum. Peeling olarak onu kullanabilirsin. Bende su aha yi alacam galiba :D

      Sil
    3. Cyrene'nin scrubını bilmiyordum ona bi bakim :) Kesinlikle ve kesinlikle almalısınbu rutinde her şey değişir bir tek o değişmez bundan sonra :))))

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsın canımcım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ihihi sen beğendiysen tamamdır ki :**
      çok teşekkür ederiim <3

      Sil

Olumlu, olumsuz her yorum kabulümdür.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...